header-logo-gr blogOurBook slideshow


Τ Ο   Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο


Met_Facade_Night_400

Υπηρεσίες


Αρχιτεκτονική

Χώροι Εργασίας - Εμπορίου - Καταστημάτων

Χώροι Κατοικίας – Πολυκατοικίες - Μονοκατοικίες
Βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες - Αποθήκες
Συμβουλές και Οδηγίες Σχεδιασμού
Τεχνικά χαρακτηριστικά και Προδιαγραφές
Διοίκηση και Διαχείριση Έργου
Επίβλεψη κατασκευής
Σχεδίαση - 3D παρουσιάσεις -, Προπλάσματα

Αστικός σχεδιασμός


Γενικό Σχέδιο - Master Planning

Γενικό Σχέδιο συγκροτημάτων
Αστικός σχεδιασμός
Σχεδιασμός Δημόσιου Χώρου

Σχεδιασμός Εσωτερικού Χώρου


Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου

Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου
Σχεδιασμός και Προγραμματισμός Χώρου
Εναλλακτικοί χώροι εργασίας
Επίπλωση χώρου
Σχεδιασμός επίπλου
Επιλογές στοιχείων και εξοπλισμού
Σχεδίαση - 3D παρουσιάσεις - ΠροπλάσματαΔιακρίσεις

Χρυσό  Βραβείο στο διαγωνισμό “2011 Public Design Competition” στη Σεούλ (2011)
Σχεδιασμός αστικού εξοπλισμού, Σεούλ

Έπαινος
Στο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό "The spireteccompetition" στο Νέο Δελχί
2011

1ο Βραβείο
Στο διεθνή διαγωνισμό «SUITE D'AUTORE - art design gallery hοtel», στο Παλέρμο
, 2009


2ο Βραβείο
Σε κλειστό διαγωνισμό για βρεφονηπιακό σταθμό στου Παπάγου, 2007

Εθνική Επιλογή
Για τον Διεθνή διαγωνισμό της UIA “celebration of cities”, 1994

2ο Βραβείο
Στο Διαγωνισμό για Οικολογική Κατοικία του ΥΠεΧωΔΕ 1999

Έπαινος
Στον Ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό Europan 4, 1997

Υποτροφία
Από Ίδρυμα Ωνάση για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστική Γεωγραφία στο Παρίσι, 1983-1984

Υποτροφία
Από την Ακαδημία Αθηνών για προπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική, Παρίσι 1979-1982

Manolis_Site_2008_395
Υπεύθυνος


Μανώλης Αναστασάκης Υπεύθυνος


Ο Μανώλης Αναστασάκης γεννήθηκε στη Σαντορίνη το 1959.
Αποφοίτησε το 1983 από την Ecole Speciale d’Architecture (E.S.A.) του Παρισιού με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα αστικής ανάπτυξης στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) του Παρισιού και έλαβε το 1985 τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών D.E.A.
Την περίοδο 1987-1988, συμμετείχε στην ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου Αστικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Nanterre-Paris X. Εργάσθηκε σε γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας ενώ το 1990 ξεκινάει τη λειτουργία του αρχιτεκτονικού του γραφείου.
Παράλληλα με την δραστηριότητά του ως αρχιτέκτονα, διδάσκει από το 1993 στο τμήμα διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας όπου έχει διευθύνει μέχρι σήμερα πάνω από 30 πτυχιακές εργασίες.
Έχει μελετήσει ιδιωτικά και δημόσια έργα και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Έχει διακριθεί με έπαινο στον διαγωνισμό Europan 4, με 2ο βραβείο στον διαγωνισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ για Οικολογική Κατοικία και με προτεινόμενη μελέτη από την Ελλάδα για τη διεθνή επιτροπή του διαγωνισμού της UIA “Celebration of cities”.
Η πρότασή του σε αυτόν τον τελευταίο διαγωνισμό με τίτλο «Πόλεις επί εδάφους» έχει παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και πραγματεύεται τις πόλεις του 21ου αιώνα. Έχει πραγματοποιήσει μελέτες σχετικές με την Πόλη οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορους καταλόγους αρχιτεκτονικών εκθέσεων. Έχουν παρουσιασθεί μελέτες του σε εκθέσεις στη Ρώμη, τη Σμύρνη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη την Πάτρα και τα Χανιά.
Το 1999 εκπονεί πρότυπη αρχιτεκτονική μελέτη για τη διαμόρφωση και επίπλωση Σχολικών Βιβλιοθηκών με 42 από αυτές να υλοποιούνται.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου: Ανασχεδιάζοντας τη βιβλιοθήκη στο σχολείο: μία πρόταση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το 2003.
Το 2006 επικαιροποιεί το ζήτημα της κατασκευής ουρανοξυστών στην Αθήνα με τη μελέτη του για έναν “Multiscraper” στην περιοχή του ελαιώνα.
Είναι μέλος του ΣΑΔΑΣ και του ΤΕΕ.
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Dimitris_Site_395


Tomadaki_site_square_395


Myrsini_Site_395

Συνεργάτες


Δημήτρης Φραγκιάς

Ο Δημήτρης Φραγκιάς γεννήθηκε στην Χίο .

Τον Ιούνιο του 2003 πήρε το Πτυχίο του στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική στο Τμήμα Διακοσμητικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.) της Αθήνας. Συνέχισε την ειδικότητα του στο τμήμα “Faculta Del Design” του “Politecnico Di Milano” στην Ιταλία.

Έχει ευρεία γνώση Λειτουργικών Συστημάτων, Προγραμμάτων Σχεδίασης, Προγραμμάτων του Microsoft Office και των Λειτουργιών του Internet.

Το έτος 2004-2005 συμμετείχε στις μελέτες ανακατασκευής παραδοσιακών οικισμών στο νησί της Χίου και από τότε εργάζεται στην Αθήνα στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων σε αρχιτεκτονικές μελέτες και τηλεοπτικές παραγωγές.

Από το 2006 εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο του αρχιτέκτονα Μανώλη Αναστασάκη.
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Αγγελική Τωμαδάκη

Η Αγγελική Τωμαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκτός από Ελληνικά, μιλά με ευχέρεια Ισπανικά, Αγγλικά και Γαλλικά, όντας κάτοχος επίσημων πτυχίων όλων των προαναφερθεισών γλωσσών.
Από το Μάρτιο του 1995, διετέλεσε φοιτήτρια στο Τμήμα “Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού αντικειμένου” της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.) της Αθήνας. Με ειδίκευση στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική, πήρε το Πτυχίο της (το Νοέμβριο του 2000) με «Άριστα», βαθμό 8,9/10 και πρώτευσε έτσι σε όλα τα τμήματα της Σχολής.
Το Ακαδημαϊκό έτος 2000-1, πραγματοποίησε ένα Master Αρχιτεκτονικής στην Ανωτάτη Σχολή Σχεδίου (Elisava) της Βαρκελώνης στην Ισπανία, με θέμα: «Σχεδιασμός Δημοσίων Χώρων». Και εκεί πήρε το δίπλωμά της με διάκριση, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να το εκθέσει στον Πολιτιστικό-Εκθεσιακό χώρο “Centro de Cultura Contemporanea de Barcelona”, (C.C.C.B.), στο κέντρο της Βαρκελώνης, με αφορμή την έκθεση “Art Futura 2001 – Arte Colectivo”, κατά το χρονικό διάστημα 25-28 Οκτωβρίου 2001.
Τον Μάιο του 2001 παρακολούθησε ανάλογο -με το Master της- σεμινάριο στο Πολυτεχνείο της πόλης Βαλένθια της Ισπανίας, με θέμα: «Η σχέση της Τέχνης με το Σχεδιασμό των Δημοσίων Χώρων».
Έχει ευρεία γνώση Λειτουργικών Συστημάτων, Προγραμμάτων Σχεδίασης, Προγραμμάτων του Microsoft Office και των Λειτουργιών του Internet.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε διάφορα θέματα αρχιτεκτονικού περιεχομένου και ήρθε σε επαφή με διάφορα projects που αφορούσαν σε κτίρια-κατοικίες, δημόσιους χώρους, εκπαιδευτικούς χώρους κ.λπ. κατά τις συνεργασίες της με Αρχιτεκτονικά γραφεία και Πολιτικούς Μηχανικούς, ενώ από τον Οκτώβριο του 2003 εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο του αρχιτέκτονα Μανώλη Αναστασάκη.

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Δρ. Μυρσίνη Τριγώνη

Η Μυρσίνη Τριγώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Aποφοίτησε από το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας με άριστα.

Με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) συνέχισε τις σπουδές στο University of East London, στο Λονδίνο. Το 2003 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MΑ Art in Architecture) όπου μελέτησε τον σχεδιασμό κ τη δημιουργία βιτρινών. Το 2008 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Interior Design.

Ειδικεύεται στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και την οπτική επικοινωνία, στη σχέση εμπορικός χώρος- καταναλωτικό κοινό και στους τρόπους με τους οποίους οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να προωθήσουν και να ενισχύσουν μια brand και την ταυτότητα του εκάστοτε εμπορικού χώρου.

Από το 2009 δουλεύει ως display/interior designer και διδάσκει σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και οπτική επικοινωνία στο τμήμα Graphic and Spatial Communication.

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.